Open academy

Het informatiecentrum over autisme en ADHD!

Workshops / lezingen / webinars volgen? Deelnemen aan (thema)bijeenkomsten? Of onze video’s over dagstructuur, een instructieles en spanning bij het leren gegeven door zorgprofessionals bekijken?
Houd onze academy in de gaten of vraag het direct via info@klimkoord.nl

Trainingen / Webinars

“Inzet ervaringsdeskundigheid”

Deze training is bestemd voor externe partijen van stichting Klimkoord zoals zorgaanbieders, kernteams en ambulante hulpverleners. De training is gebaseerd op de missie en visie van stichting Klimkoord en daarmee is de doelgroep autisme en/of ADHD een pre. De rode draad is inclusie en innovatie in een organisatiestructuur.
De training beslaat twee dagdelen, waarvan het eerste theoretische deel via een webinar wordt gegeven. Het tweede deel zal op locatie, coronaproof, worden gegeven.
Zijn beide dagdelen gevolgd, dan wordt afgerond met een certificaat van deelname. En indien van toepassing op de deelnemer, kunnen 6.25 accreditatiepunten (SKJ) worden toegekend.

Webinar zaterdag 28 november 2020 en/of dinsdag 08 december 2020* 
* Data zijn afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen
In naleving van de maatregelen m.b.t. het coronavirus is de trainingsdag op zaterdag 07 november 2020 helaas komen te vervallen.

Voor meer informatie, download de flyer en meld je snel aan!


Training “Omgaan met dwang en drang bij autisme”
Webinar dinsdag 15 december 2020 van 14.00 – 17.00 uur 

Altijd dezelfde route willen, alleen maar met dino’s willen spelen, alle borden moeten op dezelfde manier worden gestapeld en o wee als de groene beker een keer in de vaatwasser staat en alleen de rode beker nog over is.
Bovenstaande zijn voorbeelden van gedragingen die met regelmaat bij mensen met autisme voorkomen. Maar wanneer spreek je nou van dwang en wanneer van drang/herhaalgedrag? Wanneer is er sprake van OCD en wanneer hoort het bij autisme? Dat leer je in de cursus ‘dwang en drang bij autisme’ Uiteraard is er ruimte voor casuïstiek bespreking en ontvang je tips om in de praktijk mee aan de slag te kunnen.


Op 15 december van 14:00-17:00 uur vindt het theoretische gedeelte plaats via een webinar. Als het weer mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen zal deel 2 plaats vinden (het praktijkgedeelte). Indien beide onderdelen zijn afgerond krijgt de deelnemer 7 SKJ-punten toegekend.


Onderprikkeling bij autisme en/of ADHD vertelt door de ervaringsdeskundige
Deze video was in de periode van 17.09.2020 t/m 25.09.2020 online te bekijken.
Heb je hem gemist, vraag hem dan alsnog aan!